Η Αντίπαρος

Εικόνες της Αντιπάρου

Εξερευνήστε το νησί της Αντιπάρου

Το νησί

Η Αντίπαρος βρίσκεται μόλις ένα ναυτικό μίλι από την Πάρο και είναι γνωστή για την ιδιαίτερη κυκλαδίτικη ομορφιά της. Το νησί προσφέρει στους επισκέπτες του 60 χλμ εκπληκτικής ακτογραμμής και είναι ευλογημένο με μια εντυπωσιακή, φυσική ομορφιά, σμαραγδένια νερά και χρυσές αμμουδιές.

Στη χώρα του νησιού τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα λευκοβαμμένα σπίτια περικυκλωμένα από ροζ και μωβ μπουκαμβίλιες δημιουργούν μια μαγευτική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα που σας προκαλεί να την ανακαλύψετε.

Στην πλατεία της Χώρας, το δρομάκι μετά την εκκλησία του Αγίου Νικολάου οδηγεί στην είσοδο του βενετσιάνικου κάστρου της Αντιπάρου, τον πρώτο πυρήνα του οικισμού. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με πανοραμική θέα, καθώς και πλήθος άλλων μικρών εκκλησιών σ' όλο το νησί.

Αξίζει ακόμα να δείτε το νησί του Δεσποτικού, νότια της Αντιπάρου, όπως και τις θαλάσσιες σπηλιές στην περιοχή του Άη Γιώργη.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το περίφημο σπήλαιο της Αντιπάρου με σταλαγμίτες και σταλακτίτες!

Αν είστε λάτρης των υπαίθριων θαλάσσιων αθλημάτων, η Αντίπαρος είναι το ιδανικό μέρος. Ειδικά αν κάνετε kitesurfing, τα κύματα στην παγκοσμίως γνωστή παραλία της Πούντας, μεταξύ της Πάρου και της Αντιπάρου, σας περιμένουν για μια αξέχαστη εμπειρία. Επίσης μπορείτε να κάνετε scuba diving, kayaking, hiking, trekking και ποδηλασία.